Cum s- acreat cartea

Înca de la începutul activității mele cu studenții români 2012 am simțit nevoia unei organizări foarte metodice și eficiente a lecțiilor predate, mai ales având în vedere lipsa de similitudeni între cele două limbii.

Dacă la început planul meu de lecție conținea doar trei-patru foi în care schimatizăm problemele importante ce trebuiau predate în ziua respectiva, treptat treptat foile s-au înmulțit devenind capitole din ce în ce mai bine organizate de măsura ce identificam mai bine obstacole cu care se confrunteau studenții mei și găseam soluții mai corecte și mai coerente în explicațiile pe care le furnizam lor.

Astfel a luat naștere de a lungul anilor aceasta carte capitol cu capitol testată și înbunătățită cu fiecare generație de studenți.

Aceasta carte a fost creată pornind de nevoile socio-profesionale  a cursanțiilor mei, ea cuprinde toate subiectele necesare comunicării vii cu vorbitori arabi nativ în unele situații reale de comunicare sub forma unor dialoguri practice ale vieții de zi cu zi: pe stradă,la cumpărături, la medic, la aeroport etc.

Cartea Limba arabă modernă pentru începători  asigura cititorului un vocabular modern, pragmatic, și mecanismele esențiale de gramatică.

Fiind adresată începătorilor, cartea nu va condiționa  învățarea limbii arabe de o inițiere anterioară.

© 2020 Maya AlJarrah AlKahhal

  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon