Search
  • maya Aljarrah Alkahhal

vizita în casa unei familii arabe- scurt ghid de bune maniere.

1. Înainte de a merge în vizită, este recomandat să ne asigurăm că propria soție (dacă este cazul) este inclusă în invitație. În societatea arabă există tendința de separare a musafirilor domni de doamne în cadrul diferitelor întruniri și evenimente.

2. Arătăm respect față covoarele deosebite ale gazdei: întotdeauna ne descălțăm înainte să intrăm în locuință.

3. Primirea oaspeților reprezintă un moment însemnat în lumea arabă. De aceea, după ce intrăm în casă, suntem atenți să acordăm atenție tuturor persoanelor prezente. Salutăm fiecare persoană în parte printr-un zâmbet cald și o strângere de mână (dacă este oferită).

4. Nu ne grăbim în consumarea ceaiului sau a cafelei. Gazda intenționează este să se bucure de compania noastră, de aceea ne savurăm relaxați băutura, arătând astfel că apreciem momentul petrecut împreună.

5. Folosirea cuvântul „mașallah” { ما شاء الله } pentru complimentarea casei. În cultura arabă, se consideră că dacă admirăm prea mult un obiect vom deveni inevitabil invidioși (în mod conștient sau nu). Pronunțarea cuvântului „mașallah” după exprimarea unui compliment ne ajută să evităm această situație. Acesta semnifică faptul că a fost dorința divinității ca acel lucru să fie perfect, iar noi ne putem bucura de el fără să transmitem sentimente negative.

6. Este posibil să fim invitați să luăm loc pe unul dintre covoarele decorate din casa arabă tradițională. Vom evita întotdeauna să ne arătăm tălpile, este considerat un gest lipsit de respect.

7. La finalul vizitei, gazda ne va conduce până la mașină sau la poarta casei pentru a se asigura că plecăm în siguranță. De aceea, continuăm să ne luăm rămas bun până pierdem contactul vizual cu aceasta, pentru a ne arăta recunoștința pentru timpul petrecut.51 views

© 2020 Maya AlJarrah AlKahhal

  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon